Acetilén (dissous) töltött palack: 1.8kg

Acetilén (dissous) töltött palack: 1.8kg

Az acetilén színtelen, tiszta állapotban enyhén éterszagú, a levegőnél könnyebb, nagy reakcióképességű, szintetikus gáz. Technikai tisztaságban fokhagymára emlékeztető, kellemetlen szaga van. Oldható alkoholban, éterben, acetonban, benzolban, kevéssé oldódik vízben.

1 Ft + ÁFA (1 Ft)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Rendkívül gyúlékony, robbanásveszélyes anyag. Rendszerint nyomás alatt oldott állapotban szállítják (acetonban oldva: disszugáz, az elnevezés a francia dissous = oldott szóból származik). Levegővel keveredve robbanóelegyet képez. Nagy hőmérsékleten és/vagy nyomáson, illetve katalizátor jelenlétében hevesen felbomlik. Tűzveszélyes anyagokkal hevesen reagálhat. Tartósan belélegezve narkotikus hatással bír.

Az acetilént hagyományosan a kalciumkarbid és víz reakciója során állítják elő. A Messer ennek ellenére túlnyomórészt olyan acetilént szállít Európa szerte, amit petrolkémiai eljárások útján állítanak elő. Más, a Messer által szállított éghető gázok is petrolkémiai melléktermékek.

 

Acetilén (dissous) töltött palack: 1.8kg felhasználási területe:

Nagyon sokféleképpen felhasználható, mindenek előtt az autogéntechnika számos területén. Mindegy, hogy hegesztésről, vágásról, lángtisztításról, lángszórásról vagy lángpolírozásról van szó, mindig az acetilén a helyes választás. Ennek ellenére olyan különleges célokra, mint például az autogén vágás, a Messer más égőgázokat is kínál, így például a Grieson®-t, amelyek az ellátás (tárolás és szállítás) szempontjából előnyösebbek.

Acetilén (dissous) töltött palack: 1.8kg palackok jelölése:

Beütés:       Disszugáz, ill. acetilén

Szín:          sárga, gesztenyebarna gallérral

 

BIZTONSÁGI ADATLAP LETÖLTÉSE

Adatok
Cikkszám
sos-DIS-18
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
argep.hu