Acetilén (dissous) nehezített töltött palack: 4kg

Acetilén (dissous) töltött palack: 4kg

Az acetilén színtelen, tiszta állapotban enyhén éterszagú, a levegőnél könnyebb, nagy reakcióképességű, szintetikus gáz. Technikai tisztaságban fokhagymára emlékeztető, kellemetlen szaga van. Oldható alkoholban, éterben, acetonban, benzolban, kevéssé oldódik vízben.

51 891 Ft + ÁFA (65 902 Ft)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Rendkívül gyúlékony, robbanásveszélyes anyag. Rendszerint nyomás alatt oldott állapotban szállítják (acetonban oldva: disszugáz, az elnevezés a francia dissous = oldott szóból származik). Levegővel keveredve robbanóelegyet képez. Nagy hőmérsékleten és/vagy nyomáson, illetve katalizátor jelenlétében hevesen felbomlik. Tűzveszélyes anyagokkal hevesen reagálhat. Tartósan belélegezve narkotikus hatással bír.

Az acetilént hagyományosan a kalciumkarbid és víz reakciója során állítják elő. A Messer ennek ellenére túlnyomórészt olyan acetilént szállít Európa szerte, amit petrolkémiai eljárások útján állítanak elő. Más, a Messer által szállított éghető gázok is petrolkémiai melléktermékek.

 

Acetilén (dissous) nehezített töltött palack: 4kg felhasználási területe:

Nagyon sokféleképpen felhasználható, mindenek előtt az autogéntechnika számos területén. Mindegy, hogy hegesztésről, vágásról, lángtisztításról, lángszórásról vagy lángpolírozásról van szó, mindig az acetilén a helyes választás. Ennek ellenére olyan különleges célokra, mint például az autogén vágás, a Messer más égőgázokat is kínál, így például a Grieson®-t, amelyek az ellátás (tárolás és szállítás) szempontjából előnyösebbek.

Acetilén (dissous) nehezített töltött palack: 4kg palackok jelölése:

Beütés:       Disszugáz, ill. acetilén

Szín:          sárga, gesztenyebarna gallérral

 

BIZTONSÁGI ADATLAP LETÖLTÉSE

Az árak tájékoztató jellegűek, mindenkori beszerzési, előállítási, Euro – Forint közötti árfolyam befolyásolhatja.

Az árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A megadott árak bruttó árak (tartalmazzák az általános forgalmi adó mértékét).

Az adatok tájékoztató jellegűek!

A mindenkori árváltozás jogát fenntartjuk!

Az árak tájékoztató jellegűek, a részletektől függően változhatnak.

Az árak Ft-ban értendők és a vonatkozó adókat tartalmazzák.

Pontos árajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Adatok
Cikkszám
sos-DIS-4-N
Vélemények
Webáruház készítés
argep.hu