CUT-45P inverteres Plazmavágógép

CUT-45P inverteres Plazmavágógép

CUT-45P inverteres Plazmavágógép

 

CUT-45P inverteres Plazmavágó gép 40A/230V  sűrített levegős, inverteres plazmavágó gép. Az acélok, réz, alumínium, öntöttvas és egyéb szerkezeti anyagok kézi egyenes és alakos vágásához használják. A készülék kialakításának alapja - IGBT tranzisztor, amelynek használata kompakt és megbízható működést tesz lehetővé. Plazmaképző gázként a CUT-45P inverteres Plazmavágógép sűrített levegőt használ.

82 500 Ft + ÁFA (104 775 Ft)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

A plazmavágó vezérlőpanele egyszerű és könnyen kezelhető. Valójában a kezelőpanelnek két gombja van, amely szabályozza a vágási áramot és a levegő mennyiséget,  valamint a bekapcsolási és túlmelegedési jelzéseket. A működési áram nagysága az anyag vastagságától és a kívánt vágási sebességtől függ.

 

 

Műszaki adatok:
Névleges bemeneti feszültség AC 230V ± 15%; 50/60 Hz
Hálózati  biztosíték 16 A ; lomha
Névleges bemeneti teljesítmény 6.4 KvA
Vágóáram tartomány 15 - 40 A
Bekapcsolási idő 40C-on 60%
Üresjárati feszültség 240 V
Teljesítménytényező 0.7 cosfi
Levegő utánáramlási idő 10 s
Légnyomás 4 ~ 6 Bar
Üzemi hőmérséklet tartomány -10 - +40 C
Tárolási hőmérséklet tartomány - 25 - +55 C
Ívgyújtás módja HF ívgyújtás / kontakt
Minőségi vágás 5 mm
Maximális vágás 8 mm
Páratartalom <90 %
Levegő kapacitás 150 - 200 liter / perc
Hűtés módja Léghűtés
Hatékonyság 85 %
Szigetelési osztály F
Védelmi fokozat IP21S
Súly 6,2 kg
Méret 375 x 160 x 305 mm

 

CUT-45P inverteres Plazmavágógép tartozékai:

  • PT 31 Plazmavágó munkakábel
  • Testkábel csipesszel

 

 

Mi is az a plazma?

A plazma a negyedik halmazállapot a szilárd, a folyékony és a légnemű mellett. A plazma ionizált gáz. Az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és az így keletkező anyag lesz a plazma: ionok és szabad elektronok keveréke.
Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép.
A plazma minden esetben jóval forróbb a szilárd anyagok által kezelhető kb. 3.000 °C foknál. A plazmaállapot csak igen magas hőmérsékleten, 10.000 °C körül kezd kialakulni.

 

Plazmavágás

Az ionizáció a pisztoly-elektróda magas feszültségének köszönhetően jön létre. Az áramot a pisztoly és a munkaanyag között a pisztolyból kiáramló ionizált gáz, azaz a plazmaív vezeti. A plazmavágó pisztoly elektródája a negatív, a munkaanyag a pozitív pólus.
A rendkívül magas hőmérsékletű plazmaív olvasztja meg a munkaanyagot. A fémet olyan magas hőmérséklettel olvasztja meg, hogy az olvadt fémnek egy része elgőzölög. A keletkező fémgőz miatt fontos a védőmaszk viselete és a jól szellőző helyiség (elszívó!) biztosítása.

Adatok
Brand
Alfaweld
Cikkszám
sos345877
Vélemények
Webáruház készítés
argep.hu