Oxigén töltött palack: 10m3 nehezített 2.5 ipari

Oxigén töltött palack: 10m3 nehezített 2.5 ipari

A levegő 78 %-a nitrogén és 21 %-a oxigén (oxygenium = savképző). Kémiailag kötött formában a kőzetekben és a vízben is megtalálható. A földkéreg felső részének leggyakoribb eleme (50,5% - a levegő és vízburkot is beleértve), a világűrben a harmadik leggyakoribb anyag.

1 Ft + ÁFA (1 Ft)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Levegőnél nehezebb, színtelen, szagtalan, nagy reakcióképességű, égést tápláló gáz. Olajokkal, zsírokkal érintkezve könnyen gyúlékony, illetve robbanásképes elegyet alkot. Mínusz 183 °C-os hőmérsékleten az oxigén cseppfolyósodik, -218,9 °C-on pedig szilárd lesz. A cseppfolyós oxigén légköri nyomásnál saját gázformájú térfogatának csak a 854-ed részét igényli, ezért az oxigént nagy mennyiségben mindig mélyhűtött, cseppfolyós állapotban szállítják és tárolják. Előállítása ipari méretekben a levegőből történik levegőbontással, laboratóriumi körülmények között a víz elektrolízise során a hidrogén mellett nagytisztaságú oxigén keletkezik.

Az oxigén legfontosabb tulajdonsága, hogy reaktív. Csaknem valamennyi elemmel energia felszabadulása mellett oxidokat képez. Az oxidációs és égési folyamatok lényegesen gyorsabban zajlanak le oxigénnel dúsított légtérben, mint a levegőben. Az oxigén ennek a tulajdonságának köszönhetően nagyon sok ipari folyamatban elengedhetetlen.

Oxigén töltött palack: 10m3 nehezített 2.5 ipari felhasználási területek 


Az oxigén sok szervezet metabolizmusa számára nélkülözhetetlen és a vízben nagyon jól oldódik. Ebből kifolyólag nagy szerepet játszik a hidroterápia és a környezettechnológia számos területén. Oxidáló szerként való felhasználásával jelentősen növelhető a különféle kémiai reakciók és égési folyamatok hatékonysága. A Messer előállít egészségügyi oxigént lélegeztető gépekhez, valamint ipari oxigént az ivóvíz előkezeléséhez, természetes vizek oxigénnel való dúsításához, szennyvizek biológiai tisztításához.

 

Oxigén töltött palack: 10m3 nehezített 2.5 ipari főbb területek:

 • Hegesztés- és vágástechnika
  Lánghegesztés és vágás, lézer és plazmavágás
 • Metallurgia:
  Oxigén alkalmazásával teljesítménynövelés, tüzelőanyag-megtakarítás, minőségjavulás és a káros anyag kibocsátás csökkenése érhető el az olvasztási, hevítési és öntési eljárásoknál. Rafinálás, frissítés, ólom újrafeldolgozása
 • Vegyipar
  Katalitikus és nem katalitikus oxidációs folyamatok, termikus visszanyerés.
 • Élelmiszeripar
  Friss hús csomagolása. Haltenyésztés- és szállítás.
 • Egészségügy és gyógyászat:
  Lélegeztetés és anesztézia, fermentálás.
 • Hulladékkezelés
  Különleges vagy veszélyes hulladék elégetése, ipari tüzelőberendezések.
 • Víz- és szennyvízkezelés:
  Felületi vizek, szennyvizek biológiai tisztítása , ivóvíz-előkészítés, vízkezelés ózonnal.
 • Egyéb alkalmazások:
  Termikus krakkolás, rakéta üzemanyag

Oxigén töltött palack: 10m3 nehezített 2.5 ipari palack jelölés:


Beütés:     OXIGÉN

Szín:         palackváll: fehér (RAL 9010); kék (RAL 5010), illetve egészségügyi oxigén esetén fehér (RAL 90 1 0 ) palást

Adatok
Cikkszám
sos495071
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
argep.hu